Külkereskedelmi ügyintézés

Tanácstalan, hogy milyen főbb teendőkkel jár egy import vagy export ügylet? Nehéz eligazodni az INCOTERM, TARIC kód, és CPT kifejezések között? Nem tudja megállapítani, hogy mennyi lesz a fizetendő vámtétele? Vagy csak egyszerűen jól jönne a segítség a külföldi cégekkel való ügyintézésben, kapcsolatfelvételben? Ha egy kézben szeretné tudni a külkereskedelmi ügyintézés teljes lebonyolítását, forduljon hozzánk bizalommal! Szakembereink garantálják a magas színvonalú támogatást, és már az alapoktól, első lépésektől segítséget nyújtunk Önnek.

Segítünk optimalizálni a külkereskedelmi folyamatokat a megrendeléstől az áru beérkezéséig, illetve export esetén a kiszállításáig. Már a külkereskedelmi ügylet elején utánajárunk az összes szükséges engedélynek, feltételnek, így semmilyen váratlan probléma nem fordulhat elő az áru beérkezésekor (pl. hogy vámkezeléskor derül ki, hogy hiányzik az importengedély). Profi kollégáinkkal és minősített alvállalkozóinkkal segítünk kiválasztani azt a fizetési feltételt, amellyel mind importban, mind exportban megvalósíthatók a pénzügyileg biztonságos áruszállítások (pl. akkreditívek; bankgaranciák formái stb.).

Segítséget nyújtunk beszállító cégek felkutatásában is az Ön által megadott feltételek alapján, akár Európában, akár harmadik országban.

Közreműködünk:

  • a beszállítókkal való kapcsolatfelvételben
  • árajánlatok kérésében, beszállítók versenyeztetésében
  • ártárgyalások lebonyolításában a beszállító céggel
  • a teljeskörű beszerzés lebonyolításában
  • KTF ügyintézése:

Elengedhetetlen, hogy a gazdálkodó pontosan tudja, hogy az általa gyártott vagy forgalmazott termék milyen vámtarifaszám alá tartozik, fokozottan igaz ez, ha export-import ügyletről van szó, ugyanis a vámeljárások során ennek megadása kötelező.

A Kötelező Érvényű Tarifális Felvilágosítás (KTF) az Európai Unió minden tagországában jogilag kötelező érvényű. Tehát a gazdálkodó biztonságát szolgálja a tekintetben, hogy nincs tévedési lehetőség az áru betarifálásakor.

A KTF határozat 3 éven át biztonságot/garanciát nyújt a tarifális besorolást illetően.

2019. október 1-jét követően az EBTI rendszerben az ún. Gazdálkodói Portálon (Trader Portal) keresztül nyújthatóak be a KTF-kérelmek, papíralapon nem.

Cégünk vállalja a KTF kérelmek teljeskörű ügyintézését is. Különösen indokolt lehet szakszerű segítség igénybe vétele abban az esetben, ha az EBTI rendszer / Trader Portal ismeretlen a gazdálkodó számára, hiszen az ügyintézési határidő jelentősen lerövidülhet a kérelmek megfelelő kitöltésével és benyújtásával.