Nem szeretne elmaradást az intrastat benyújtásában?

Intrastat adatgyűjtés minden európai uniós tagállamban kötelezően működik

Az Európai Unióban a vámhatárok megszűnését követően a termékek mindenfajta adminisztratív kötöttségek nélkül, szabadon mozoghatnak. A statisztika számára ez azt jelenti, hogy a Magyarország és a többi tagállam közötti kereskedelemre vonatkozóan közvetlenül a forgalmazó cégektől kell adatot gyűjteni.

Ki köteles az Intrastat adatszolgáltatásra?

Azoknak a gazdasági szervezeteknek kell adatot szolgáltatniuk a KSH értesítése alapján, akiknek a 12 havi EU-s be- vagy EU-s kiszállítása meghaladja a KSH által közzétett ún. adatszolgáltatási küszöbértéket, amely jelenleg mindkét irányú forgalom esetén 100 millió Ft.

Az adatszolgáltatási küszöbértéket a KSH minden naptári évre előre kiszámítja és közzéteszi.

Mikor és hogyan kell az Intrastat kötelezettségnek eleget tenni?

A rendszer részére havonta, részletesen kell adatokat szolgáltatni a tárgyhónapot követő 15. napjáig.

Az Intrastattal kapcsolatos jelentések papíralapon és elektronikusan is eljuttathatóak a KSH-hoz.

Az Intrastatra vonatkozó előírásokban, a nyomtatványok kitöltésében évre évre apró változtatások lehetnek, mint ahogyan ez 2014-ben is történt.

(Új adat a kérdőíven a jóváhagyó vezető adatai. Ügynökség alkalmazása esetén ez a személy is lehet az ügynökség munkatársa.)

Vállaljuk az Intrastat jelentéshez szükséges adatok feldolgozását, a jogszabályok szerinti jelentés elkészítését, elektronikus úton történő benyújtását.

Ha nem szeretné amúgy is elfoglalt munkatársait ezzel a határidős feladattal tovább terhelni, ha az Ön vállalkozásánál is gyakorta az adategyeztetéssel, a nyomtatvány kitöltésével bajlódnak a hasznos munkavégzés helyett, akkor keressen bennünket.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken:
Intrastat a Rosas Kft-vel